Jelly candy made from margove pedada fruit (Sonneratia caseolaris) with different ingredients and soaking times

Wirahayu Illy, Ramadhani Chaniago, Dwi Wijayanti, Fitriani Basrin

Abstract


The pedada type of mangrove fruit grows and develops a lot in coastal areas and has the potential to become processed food such as jelly candy because it contains sufficient fiber and vitamin C, but has a sour taste, unattractive physical properties such as color and texture, so it is necessary to improve the quality. his physique. This research aims to determine the immersion of the physical quality of pedada fruit jelly candy. This research used a Completely Randomized Design (CRD) with factorial, namely type of immersion (A): salt water, sugar water, whiting water and soaking time (L): 5 hours, 10 hours, 15 hours with 9 treatment combinations. The research variables are organoleptic tests for color, taste, aroma and texture. The results showed that the panelists preferred pedada fruit jelly candy soaked in sugar solution for 15 hours.


Keywords


mangrove fruit; organoleptic; jelly candy

References


Afriyanto, Ali, A., & Rahmayuni. (2016). Pengaruh Penambahan Karaginan Terhadap Mutu Permen Jelly dari Buah Pedada (Sonneratia caseolaris). Jom Faperta, 3(2), 1–9.

Alharanu, P. R., & Eviana, N. (2020). Pemanfaatan Buah Pedada (Sonneratia caseolaris) pada Pembuatan Permen Jelly. Eduturisma, IV(1), 1–12.

Apriliyanti, T. (2010). Kajian Sifat Fisikokimia Dan Sensori Tepung Ubi Jalar Ungu (Ipomoea batatas blackie) Dengan Variasi Proses Pengeringan. 1–91.

Arifianto, R. A. (2018). Pengetahuan Ekologi Masyarakat Pesisir Tentang Hutan Bakau Dan Sungai Di Dusun Bajulmati Desa Gajah Rejo Kecamatan Gedangan Kabupaten Malang. In Universitas Brawijaya (Vol. 1, Issue 1). Universitas Brawijaya Malang.

Asrim, M. L. (2022). Formulasi Roti Manis yang Disubstitusi dengan Tepung Ikan Lele Dumbo (Clarias gariepinus) dan Karakterisasi Nilai Gizi pada Formula Terpilih. Jurnal Ilmiah Perikanan Dan Kelautan, 10(4), 163–170.

Bernatal Saragih, S. P. (2020). Pengawasan Mutu Hasil Pertanian (Cetakan Pe). Deepublish.

Chaniago, R., & Illy, W. (2023). Penambahan Agar-Agar dan CMC dalam Pembuatan Permen Jelly Sari Buah Pidada (Sonneratia caseolaris). Jurnal TABARO, 7(1), 836–845.

Dari, D. W., & Junita, D. (2021). Karakteristik Fisik dan Sensori Minuman Sari Buah Pedada. Jurnal Pengolahan Hasil Perikanan Indonesia, 23(3), 532–541. https://doi.org/10.17844/jphpi.v23i3.33204

El Husna, N., Nilda, C., & Manik, S. (2018). Kajian Pembuatan Permen Jelly dari Buah Tanjung (Mimusops elengi L). Jurnal Teknologi Dan Industri Pertanian Indonesia, 10(1), 1–6. https://doi.org/10.17969/jtipi.v10i1.9941

Iswendi, I., Yusmaita, E., & Pangestuti, A. D. (2019). Uji Organoleptik Sari Jagung Di Laboratorium Kimia FMIPA UNP. Suluah Bendang: Jurnal Ilmiah Pengabdian Kepada Masyarakat, 19(3), 108–116.

Junaida, S., & Utomo, D. (2016). Pengaruh Konsentrasi Penambahan Gula Pasir Terhadap Kualitas Permenn Jelly Ekstrak Kulit Buah Naga Putih (Hylocereus undatus). Jurnal Teknologi Pangan, 7(1), 39–45.

Karimah, I. (2022). Analisis Vegetasi Mangrove Di Kecamatan Baitussalam Sebagai Referensi Mata Kuliah Ekologi Tumbuhan. Universitas islam Negeri Ar-Raniry Banda Aceh.

Maulidiah, A., Hidayati, D., Program, H., Teknologi, S., Pertanian, I., & Pertanian, F. (2014). Analisa Karakteristik Manisan Kering Salak (Salacca Edulis) dengan Lama Perendaman dan Konsentrasi Larutan Gula. Agrointek, 8(1), 5–12.

National Institutes of Health. (2020). Vitamin C Fact Sheet for Health Professionals (Issue 13, pp. 1–20). National Institutes of Health Office of Dietary Supplements.

Nianti, E. E., Dwiloka, B., & Setiani, B. E. (2018). Pengaruh Derajat Kecerahan, Kekenyalan, Vitamin C, dan Sifat Organoleptik pada Permen Jelly Kulit Jeruk Lemon (Citrus medica var Lemon). Jurnal Teknologi Pangan, 2(1), 64–69.

Nuh, M., Barus, W. B., Miranti, Yulanda, F., & Pane, M. R. (2020). Studi Pembuatan Permen Jelly dari Sari Buah Nangka. Wahan Inovasi, 9(1), 193–198.

Pujimulyani, D., & Wazyka, A. (2009). Sifat antioksidasi, sifat kimia dan sifat fisik manisan basah dari kunir putih (Curcuma mangga Val.). Agritech, 29(3), 167–173.

Putri, W. D. R., & Fibrianto, K. (2018). Rempah untuk pangan dan kesehatan. Universitas Brawijaya Press.

Ramadani, D. T., Dari, D. W., & Aisah, A. (2020). Daya Terima Permen Jelly Buah Pedada (Sonneratia Caseolaris) dengan Penambahan Karagenan. Jurnal Akademika Baiturrahim Jambi, 9(1), 15. https://doi.org/10.36565/jab.v9i1.151

Rismandari, M., Agustini, T. W., & Amalia, U. (2017). Karakteristik Permen Jelly Dengan Penambahan Iota Karagenan Dari Rumput Laut (Karakteristik Permen Jelly Dengan Penambahan Iota Karagenan Dari Rumput Laut). SAINTEK PERIKANAN : Indonesian Journal of Fisheries Science and Technology, 12(2), 103. https://doi.org/10.14710/ijfst.12.2.103-108

Rozana, Hasbullah, R., & Muhandri, T. (2016). Respon Suhu pada Laju Pengeringan dan Mutu Manisan Mangga Kering (Mangifera indica L.). Jurnal Keteknikan Pertanian, 4(1), 59–66.

Salsabila, D. I., Machfidho, A., Salsabila, R. A., Anggraini, A. V., Prasetyo, A. D., Rahmatullah, A. A., Ramadhani, N. H., Shobiro, N. S., Maharani, D. R., & Husna, A. ‘Ishmatul. (2022). Pengolahan Buah Mangrove Pedada (Sonneratta caseolaris) Sebagai Sirup di Kawasan Sukorejo, Gresik. Sewagati, 7(1). https://doi.org/10.12962/j26139960.v7i1.445

Sinabang, I., Waruwu, K. D., Pauliana, G., Rahayu, W., & Harefa, M. S. (2023). Analisis Pemanfaatan Keanekaragaman Mangrove oleh Masyarakat di Pesisir Pantai Mangrove Paluh Getah. J-CoSE: Journal of Community Service & Empowerment, 1(1), 10–21. https://doi.org/10.58536/j-cose.v1i1.7

Sudaryati, Jariyah, & Afina, Z. (2017). Karakteristik Fisikokimia Permen Jellybuah Pedada (Soneratia caseolaris). Jurnal Rekapangan, 11(1), 50–53.

Sumarni, N. K., Rahmawati, R., Syamsuddin, S., & Ruslan, R. (2019). Daya Hambat Ekstrak Etanol Sabut Kelapa (Cocos Nucifera Linn) Terhadap Pertumbuhan Staphylococcus aureus dan Escherichia coli pada tahu. Jurnal Kimia Mulawarman, 17(1), 45–51.

Triyono, A. (2008). Karakterisasi Gula Glukosa dari Hasil Hidrolisa Pati Ubi Jalar (Ipomea Batatas, L.) dalam Upaya Pemanfaatan Pati Umbi –Umbian. Prosiding Seminar Nasional Teknoin 2008 Bidang Teknik Kimia Dan Tekstil, 5, 7–10.




DOI: https://doi.org/10.31764/jau.v11i2.22785

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Copyright (c) 2024 Illy, Chaniago, Wijayanti, & Basrin

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

 

 

   

 


Alamat Kantor