The role of amino acid and mono potassium phosphate (MKP) fertilizer on the growth of tendrils and flower buds of yellow dragon fruit
Abstract
Keywords
Full Text:
PDF (Bahasa Indonesia)References
Borghi, M., & Fernie, A. R. (2017). Floral metabolism of sugars and amino acids: Implications for pollinators’ preferences and seed and fruit set. Plant Physiology, 175(4), 1510–1524. https://doi.org/10.1104/pp.17.01164
Dwi Yuniantari Maulida, I Komang Damar Jaya, & Dwi Ratna Anugrahwati. (2025). Pengaruh Dosis Pupuk MKP terhadap Kerontokan Bunga dan Hasil Dua Varietas Cabai Rawit (Capsicum frutescens L.) yang ditanam di Luar Musim. Jurnal Ilmiah Mahasiswa Agrokomplek, 4(2), 594–600. https://doi.org/10.29303/jima.v4i2.7813
Guo, N., Zhang, S., Gu, M., & Xu, G. (2021). Function, transport, and regulation of amino acids: What is missing in rice? Crop Journal, 9(3), 530–542. https://doi.org/10.1016/j.cj.2021.04.002
HERNOSA, S. P., TAMPUBOLON, S. D. R., & SIREGAR, L. A. M. (2022). The use of Indole Butyric Acid on the growth of dragon fruit plant stem cuttings. Nusantara Bioscience, 14(2), 211–216. https://doi.org/10.13057/nusbiosci/n140212
Imra’atun Shalehah, I Komang Damar Jaya, S. (2019). PENGARUH JENIS PUPUK FOSFOR TERHADAP PERTUMBUHAN DAN HASIL DUA VARIETAS TOMAT Lycopersicum esculentum Mill.) DI MUSIM HUJAN. Tjyybjb.Ac.Cn, 27(2), 58–66.
Lestari, Y. E., Pangestuning, K., & Hadi, A. (2024). PENGARUH FAKTOR SUHU DAN KELEMBABAN TERHADAP PEMBUNGAAN DAN PEMBUAHAN TANAMAN BUAH NAGA (Hylocereus polyrhizus). AGRORADIX : Jurnal Ilmu Pertanian, 8(1), 20–30. https://doi.org/10.52166/agroteknologi.v8i1.7415
Lincoln Taiz, Eduardo Zeiger, Ian Max Møller, A. M. (2015). Plant Physiology and Development, Sixth Edition (A. D. Sinauer, Ed.; Sixth Edit). Sinauer Associates, Inc. https://doi.org/10.2134/1994.physiologyanddetermination.c3
Made Naratama Nugraha, Luh Kartini, & Anak Agung Ngurah Mayun Wirajaya. (2023). Respon Tanaman Cabai (Capsicum frutescens L.) Pada Pemberian Pupuk Mono Kalium Phosphate Dan Pupuk Organik Terhadap Pertumbuhan Dan Produksi. Gema Agro, 28(1), 22–29. https://doi.org/10.22225/ga.28.1.5663.22-29
Mizrahi, Y. (2014). Vine-cacti pitayas - the new crops of the world. Revista Brasileira de Fruticultura, 36(1), 124–138. https://doi.org/10.1590/0100-2945-452/13
Moch. Naufal Ramdhani, Hanifah Flora Reine, Labibah Fatihatu Hanin, Ingrie Laila, Mutia Ramadhina Hastin, & Ita Fitriyyah. (2024). Pendekatan Kuantitatif dalam Pembedahan Bunga: Penggunaan Rumus untuk Mengukur Simetri dan Struktur Bunga. Tumbuhan : Publikasi Ilmu Sosiologi Pertanian Dan Ilmu Kehutanan, 2(1), 24–39. https://doi.org/10.62951/tumbuhan.v2i1.191
Nehru, Hartati, Nikman Azmin, Muh. N. (2023). menguatkan daya kerja otak , meningkatkan ketejaman mata , mengurangi keluhan panas dalam dan sariawan , menstabilkan tekanan darah , mengurangi keluhan keputihkan , usus serta mencegah sembelit dan 2020 ). Media tanam yang baik akan sangat mendorong kebe. JUSTER: Jurnal Sains Dan Terapan, 2(3), 46–50.
Permadi, K., & Haryati, Y. (2015). Pemberian Pupuk N, P, dan K Berdasarkan Pengelolaan Hara Spesifik Lokasi untuk Meningkatkan Produktivitas Kedelai (Review). Agrotrop: Journal on Agriculture Science, 5(1), 1–8.
Permatasari dan Nurhidayati, T. (2014). Pengaruh Inokulan Bakteri Penambat Nitrogen , Pertumbuhan Tanaman Cabai Rawit. Jurnal Sains Dan Seni POMITS, 3(2), 44–48.
Pratama, M., & Suheri, H. (2025). Pengaruh Pemberian Zat Pengatur Tumbuh Hormax dan Pupuk KNO 3 Putih terhadap Pertumbuhan dan Hasil Bawang Merah Varietas Tajuk The Effect of Hormax Plant Growth Regulator and KNO₃ Fertilizer Application on the Growth and Yield of Shallot Variety Tajuk. 4(2), 396–405.
Radkowski, A., Radkowska, I., & Godyń, D. (2018). Effects of fertilization with an amino acid preparation on the dry matter yield and chemical composition of meadow plants. Journal of Elementology, 23(3), 947–958. https://doi.org/10.5601/jelem.2017.22.4.1511
Rahmawan, S. I., & Arifin, Z. (2019). Pengaruh Pemupukan Kalium (K) Terhadap Pertumbuhan dan Hasil Kubis (Brassica oleraceae var. capitata, L.). Jurnal Agroteknologi Merdeka Pasuruan , 3(February 2013), 1–9.
Rustiana, R., Suwardji, S., & Suriadi, A. (2021). Pengelolaan Unsur Hara Terpadu Dalam Budidaya Tanaman Porang (Review). Jurnal Agrotek Ummat, 8(2), 99. https://doi.org/10.31764/jau.v8i2.5229
Sari, D. A., Asmawati, A., Saputrayadi, A., & Marianah, M. (2024). KAJIAN FORTIFIKASI DAGING DAN KULIT BUAH NAGA MERAH (Hylocereus polyrhizus) TERHADAP MUTU MIKROBIOLOGI DAN ORGANOLEPTIK TAPAI KETAN PUTIH. Jurnal Agrotek Ummat, 11(2), 175. https://doi.org/10.31764/jau.v11i2.22816
Valero, D., Erazo-Lara, A., García-Pastor, M. E., Padilla-González, P. A., Agulló, V., El-Hiali, F. B., & Serrano, M. (2025). Yellow Pitahaya (Selenicereus megalanthus Haw.): The Less Known of the Pitahayas. Foods, 14(2), 1–13. https://doi.org/10.3390/foods14020202
DOI: https://doi.org/10.31764/jau.v12i4.34635
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2025 Ni'mawati Sakinah, Ahmad Hadi, Edi Suprandono, Guntur Riyan Kusuma Putra, Ahmad Muthi' Nur Said, Abdul Wahid Sholehudin

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

| | |||
| |||
| | ![]() | |
|
POSTAL ADDRESS










